Συνέντευξη τύπου του νέου προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Πρόσφατα, στα γραφεία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου με αφορμή την Ετήσια Έκθεση της Αρχής για το 2007. Η παρουσίαση αυτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ήταν η πρώτη ουσιαστικά επαφή του νέου προέδρου της Αρχής κ. Χρήστου Γεραρή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Αρχής για το 2007, ενώ για πολλοστή φορά θίχτηκε το θέμα του ολιγάριθμου επιστημονικού προσωπικού και της άμεσης ανάγκης πρόσληψης ελεγκτών. Σχετικά με το πολύκροτο θέμα της λειτουργίας των καμερών της ΕΛ.ΑΣ, που ουστιαστικά οδήγησε και σε παραίτηση τον πρόεδρο και αρκετά από τα μέλη της, ο κ. Γεραρής χαρακτήρισε ευθέως εσφαλμένη τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά.

Τέλος, όπως μεταδίδει ο e-lawyer, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Γεραρής σκέφθηκε να παραιτηθεί εξαιτίας της πίεσης από τις εκκρεμότητες και τα γραφειοκρατικά προβλήματα, αν και τελικά, ευτυχώς μεταπείσθηκε.

Advertisements

1 Response to “Συνέντευξη τύπου του νέου προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”  1. 1 Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων « OWASP Greek Chapter Trackback on January 29, 2009 at 11:34 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: