Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: “Σε έξαρση η ηλεκτρονική απάτη”

Ο Δημήτρης Μανιαδάκης μας ενημερώνει μέσα από τη mailing list ότι, σύμφωνα με το http://www.emea.gr/default.asp?ElementId=35251 :

“Την ανησυχία του για την έξαρση της ηλεκτρονικής απάτης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά. Ο σύλλογος ζητάει από τις τράπεζες να αναβαθμιστούν περαιτέρω τα λογισμικά συστήματά τους που εκδίδουν κάρτες, αλλά και να αναβαθμιστεί η τεχνολογία “CHIP”, δηλαδή της έξυπνης κάρτας, που θα εγγυάται πρόσθετη ασφάλεια στις συναλλαγές των κατόχων τους.

Ενημερωτικά αναφέρει, ότι ο ετήσιος τζίρος των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα ξεπερνά τα 12,5 δισ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι τα 3,5 δισ. από αυτά, αφορούν αναλήψεις μετρητών από πιστωτικές κάρτες. Οι απάτες που έχουν καταγραφεί από τα στοιχεία των τραπεζών δεν ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το προϊόν απάτης δεν ξεπερνά το 0,05% του ετήσιου τζίρου των καρτών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εφιστά την προσοχή, τόσο στους εμπόρους, όσο και στους καταναλωτές που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών μεθόδων πληρωμών, όπως internet-banking, phone-banking και e-shopping, να εξαντλούν όλες τις δικλείδες ασφαλείας, αφού οι ηλεκτρονικές απάτες δεν περιορίζονται μόνο στις κάρτες, αλλά και σε άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών.”

Advertisements

0 Responses to “Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: “Σε έξαρση η ηλεκτρονική απάτη””  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: