Σπάζοντας το WPA/WPA2 με κάρτες γραφικών της NVidia!

Όπως μεταδίδει το Register η ρώσικη εταιρία Elcomsoft δημιούργησε λογισμικό που εκμεταλλεύεται την ισχύ δύο Nvidia GTX 280 για  να σπάσει με τη μέθοδο brute force συνθηματικά WPA και WPA2, 100 φορές γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Η ιδέα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και τα αποτελέσματα ακόμα περισσότερο, οπότε σίγουρα κάποιοι θα βρουν την ευκαιρία μιλήσουν και πάλι για το θάνατο της ασφάλειας στα ασύρματα δίκτυα. To θέμα εδώ δεν είναι το ποιος μπορεί θα θελήσει να εκμεταλλευτεί μια τέτοια μέθοδο, αλλά το ποιός θέλει να διαθέσει τα χρήματα για να το κάνει. Μία κάρτα με το συγκεκριμένο chipset κοστίζει περίπου €400 στην Ελληνική αγορά, ενώ το λογισμικό της Elcomsoft περίπου $600.

Δεν πρόκειται λοιπόν για κάποιο open source εργαλείο όπως το WEPCrack, αλλά για μία ακριβή λύση που θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν αποσβέσει τα λεφτά της. Έτσι μπορούμε για την ώρα να κοιμόμαστε ήσυχοι, αφήνοντας τα οικιακά μας WiFi ανοικτά και ελπίζοντας ότι ένα νέο σχήμα κρυπτογράφησης θα εδραιωθεί προτού το WPA πεθάνει οριστικά.

Advertisements

2 Responses to “Σπάζοντας το WPA/WPA2 με κάρτες γραφικών της NVidia!”


  1. 1 Kostas P. October 14, 2008 at 12:29 am

    Τελικά μετά από μια προσεκτικότερη ματιά φαίνεται ότι, ακόμα και έτσι, χρειάζονται περίπου 5 χρόνια για να σπάσει ένα WPA password, οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας…


  1. 1 Ασφάλεια του WPA: το σήριαλ συνεχίζεται… « OWASP Greek Chapter Trackback on November 10, 2008 at 5:13 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: