Η εμπειρία από το Athens Digital Week

Το περασμένο Παρασκευο-Σάββατο, η Ελληνική ομάδα εργασίας του OWASP είχε τη χαρά και την τιμή να παρευρεθεί στο Athens Digital Week και να παρουσιάσει τη δουλειά της και τον προβληματισμό της.

Την Παρασκευή συμμετείχαμε σε ένα πάνελ που συντόνιζε ο Νίκος Βασιλάκος με θέμα τις δραστηριότητες των ψηφιακών κοινοτήτων. Αναπόφευκτα, η ομάδα συζήτησης αποτελείτο κυρίως από εκπροσώπους ανοικτών λειτουργικών συστημάτων (hellug, fedora, freeBSD) αλλά και από εκπρόωσπο του Athens Wireless Metropolitan Network. Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και νομίζω ότι το πιο εντυπωσιακό ήταν ο ενθουσιασμός που επέδειξαν όλες οι πλευρές για το έργο τους, το οποίο σημειωτέον βασίζεται στην εθελοντική προσορά των μελών των κοινοτήτων. Τα οφέλη από τη συμμετοχή σε μία τέτοια προσπάθεια είναι πολλαπλά και για το λόγο αυτό, το κάλεσμα για συμμετοχή από το βήμα του Athens Digital Week θα βρει πολλούς αποδέκτες. Φυσικά, δεν έλλειψε και η κουβέντα για την ασφάλεια, η οποία ξεκίνησε από μια ερώτηση για το κατά πόσο είναιν ασφαλές το ανοικτό λογισμικό.

Το Σάββατο μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικότερα τις δραστηριότητές μας μέσα από μία συνεδρία που συζητήθηκαν αποκλειστικά θέματα ασφάλειας. Ο τίτλος “Cyber Threats 2.0: Προσωπικά Δεδομένα, Ασφάλεια και Ηλεκτρονικές Συναλλαγές” μας προϊδέαζε για ενδιαφέρουσες ιδέες και συζητήσεις και δεν πέσαμε έξω. Οι παρουσιάσεις ήταν όλες πολύ καλές, χωρίς να γίνονται πολύ τεχνικές έτσι ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει λίγο πολύ οποιοσδήποτε. Ακόμα περισσοτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που ακολούθησε, που έδειξε ότι το κοινό και προβληματίζεται αλλά και ασχολείται με τα ζητήματα ασφάλειας του Web 2.0.

Σαν OWASP.gr θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους όσους παρευρέθηκαν, και για τα καλά τους λόγια όσους μας προσέγγισαν. Ευχόμαστε σε αντίστοιχες, μελλοντικές εκδηλώσεις να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με περισσότερους από εσάς.

Σύντομα, στο site μας θα ανέβουν και οι παρουσιάσεις από την εκδήλωση.

Advertisements

0 Responses to “Η εμπειρία από το Athens Digital Week”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: