Κοροϊδεύοντας τις κάμερες της τροχαίας

Οι κάμερες που χρησιμοποιεί η τροχαία για να βεβαιώνει παραβάσεις έχουν κατά καιρούς αποτελέσει αφορμή πολλές εκπλήξεις, σε στιγμές που κανείς παραβιάζει τον ΚΟΚ νομίζοντας ότι δεν τον βλέπει κανείς, αλλά και -αμέσως μετά- γκρίνια και δυσφορία.

Κάποιοι στην Αμερική αποφάσισαν να τις χρησιμοποιήσον για να εκδικηθούν τους εχθρούς τους. Μαθητές λυκείου λοιπόν, τύπωσαν τους αριθμούς των πινακίδων εχθρών ή και καθηγητών τους, τις κόλλησαν πάνω από τις δικές τους και στη συνέχεια έκαναν βόλτες υψηλών ταχυτήτων, περνώντας από δρόμους που ήξεραν ότι σίγουρα υπάρχουν τέτοιες κάμερες.

Το συγκεκριμένο σύστημα βεβαιώσεων κλήσεων στην Αμερική δεν προβλέπει την έκγριση των προστίμων που επιβάλονται από άνθρωπο. Έτσι, οι κλήσεις ταχυδρομήθηκαν αυτόματα στα θύματα.

Επίσης, αναφέρεται από την ιδια πηγή ότι στην Αγγλία έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: ψάχνουν να βρουν παρόμοια αυτοκίνητα με τα δικά τους και αντιγράφουν τις πινακίδες τους χρησιμοποιώντας πιο ανθεκτικά μέσα. Στη συνέχεια οδηγούν χωρίς να φοβούνται τις δαγκάνες του νόμου.

[πηγή: slashdot]

Advertisements

0 Responses to “Κοροϊδεύοντας τις κάμερες της τροχαίας”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Advertisements

%d bloggers like this: