Επιδημία… τάσεων αυτοκτονίας

Η καινούρια χρονιά μπήκε δυνατά για το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο κατάφερε να αποτρέψει συνολικά 3 αυτοκτονίες. Συγκεκριμένα, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εντοπίστηκαν δύο νέοι, 20 και 21 ετών που είχαν εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσουν μέσα σε chat rooms, ύστερα από ερωτική απογοήτευση. Στη δημοσιότητα δόθηκαν διάφορες λεπτομέρειες για την υπόθεση, όπως αποσπάσματα από τις συνομιλίες, ενώ αρκετοί αναφέρονται στην ευκολία εντοπισμού κάποιου μέσα από τα ψηφιακά του “ίχνη”. Επίσης πρόσφατα, το αντίστοιχο τμήμα της ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφερε να αποτρέψει την αυτοκτονία μιας 14χρονης.

Η χρονιά για το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπήκε με το δεξί απ’ ότι φαίνεται, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού οι επιτυχίες του φαίνεται να έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Ενδιαφέρον πάντως θα είχε μια στατιστική μελέτη για τους νέους που εκδηλώνουν τάσεις αυτοκτονίας στο Internet και το ποσοστό αυτών που εντοπίζει και τελικά καταφέρνει να προλάβει το ΣΔΗΕ.

Advertisements

1 Response to “Επιδημία… τάσεων αυτοκτονίας”  1. 1 ΣΔΗΕ και αυτοκτονίες « OWASP Greek Chapter Trackback on April 13, 2009 at 3:48 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Advertisements

%d bloggers like this: