Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Σας το είπαμε ότι το 2009 μπήκε δυνατά για το ΣΔΗΕ. Από naftemporiki.gr:

“Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σχετικό σήμα της Ιντερπόλ και έγγραφο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο τους οι βρετανικές αρχές ανέφεραν πως είχαν εντοπίσει πλήθος ιστοσελίδων (πάνω από 200) για περιορισμένα μέλη (club members) μέσω των οποίων διεπράττετο το αδίκημα της εμπορικής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Κατόπιν έρευνας στο πλαίσιο επιχείρησης της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία Myosis, εντοπίστηκαν Ελληνες χρήστες, οι οποίοι αγόρασαν ή επιχείρησαν να αγοράσουν πρόσβαση και χρόνο ιδιότητας μέλους μέσω πιστωτικών καρτών σε μία ή περισσότερες από τις εν λόγω ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Το κύκλωμα είχε πλοκάμια σε συνολικά επτά ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24 ενηλίκων, όλοι άνδρες, και όπως έγινε γνωστό, στο κύκλωμα εμπλέκονται, ένας αρχιμανδρίτης, ιατροί, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.α.”

Advertisements

1 Response to “Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας”


  1. 1 Kostas P. January 27, 2009 at 11:55 am

    Με μια δεύτερη ανάγνωση βέβαια είναι πιθανό να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι οι Άγγλοι μέσω του Myosis (παγκόσμια επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας) εντόπισαν 24 υπόπτους στην Ελλάδα και είπαν στους δικούς μας απλά να πάνε να τους πιάσουν.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: