Κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών

Η απόδραση Παλαιοκώστα ήταν ομολογουμένως μια αρκετά δελεαστική είδηση που προκαλούσε για άλλο ένα post που θα ξέφευγε κάπως από τη γενικότερη θεματολογία του blog (αν και πάλι εντάσσεται στο γενικότερο θέμα “ασφάλεια”…). Τελικά απ’ ότι φαίνεται υπήρξε συνδρομή εκ των έσω, οπότε η υπόθεση χάνει αρκετό από το ενδιαφέρον της, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι της απόδρασης αυτής καθεαυτής.

Εκεί που ίσως αξίζει να σταθούμε είναι τα μέτρα τα οποία έσπευσε να εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή το συμβάν, τα οποία περιλαμβάνουν “κατάργηση ανωνυμίας του κατόχου καρτοκινητών τηλεφώνων”. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι πιο συγκεκριμένο και έτσι τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλαπλά:  πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί τεχνικά το μέτρο; Τι θα γίνει με όσους ήδη έχουν καρτοκινητό; Θα υπάρξουν αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προβλέπει ότι κάθε πάροχος υπηρεσιών τηλεφωνίας οφείλει να προστατεύει την ανωνυμία των χρηστών του; Εκτιμούμε πάντως ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο υλοποίησης του μέτρου η αντίδραση θα είναι έντονη και από τη μεριά των παρόχων και -ελπίζουμε- από τη μεριά των συνδρομητών και των σχετικών ανεξάρτητων Αρχών, μόλις φυσικά γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλωστε, πρόκειται δυστυχώς για μέτρα στη λήψη των οποίων μόνο οι Αμερικάνοι μας έχουν συνηθίσει ως τώρα: πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι. Επειδή ο Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του χρησιμοποίησαν καρτοκινητό, όλοι οι χρήστες καρτοκινητής είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Μήπως να καταργήσουμε εντελώς τα καρτοκινητά; Λες και αν δεν υπήρχαν, ή αν δεν ήταν ανώνυμη η χρήσητους ο Παλαιοκώστας δε θα μπορούσε να αποδράσει και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Καλό θα ήταν λοιπόν ο πολύτιμος χρόνος των συμβούλων του Υπυργείου Δικαιοσύνης να αναλωθεί στην ορθή και ταχεία υλοποίηση των υπόλοιπων, πολύ σωστών και σοφά επιλεγμένων και αποφασισμένων, 9 μέτρων και όχι σε προφάσεις κατάργησης της ανωνυμίας στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Advertisements

1 Response to “Κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών”


  1. 1 optasia May 30, 2009 at 11:59 pm

    Απλά θα δηλώνεται το IMEI της συσκευής οι sim θα πωλούντε όπως σήμερα αφού θα αναλογούν απο τη στηγμή που χρησημοποιούντε στη συσκευή στο κάτοχο του imei.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: