Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκάλυψε μια νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης ένας Σκωτσέζος που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και αρέσκεται να παρακολουθεί “ζωντανά μέσω διαδικτύου βιασμούς παιδιών”.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου εντοπίστηκε επίσης ένας ζαχαροπλάστης στην περιοχή των Αμπελοκήπων Αττικής “ο οποίος όμως δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ενώ ο ίδιος πρόλαβε να σβήσει κάθε αποδεικτικό στοιχείο από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.” Επειδή μπορεί κανείς να αναρωτιέται πώς μπορεί να γνωρίζουν ότι είχε (και διέγραψε) τέτοιο υλικό και παρόλα αυτά δε μπορούν να τον συλλάβουν, το Mega αναφέρει ότι “στο σπίτι του 2ου χρήστη στην Αθήνα, ενός 29χρονου ζαχαροπλάστη, παρά την έρευνα δεν βρέθηκε υλικό. Με βάση τα ηλεκτρονικά του ίχνη, σχηματίστηκε δικογραφία και παραδόθηκε στην εισαγγελία Αθηνών, η οποία θα αποφασίσει εάν θα βγει ένταλμα σύλληψής του”. “Μεταφράζοντας” τα διάφορα δελτία τύπου αντιλαμβάνεται κανείς ότι βρήκαν “ηλεκτρονικά ίχνη” του ζαχαροπλάστη στο ίδιο site με αυτό που έμπαινε ο Σκωτσέζος ή ακόμα και στον ίδιο τον υπολογιστή του Σκωτσέζου, αλλά όταν πήγαν επί τόπου δε βρήκαν τίποτα.

Όπως αναφέρει το Έθνος online οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να πλήρωναν συνδρομή από 3000 ως 10000 ευρώ για να έχουν πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα όμως με νεώτερες πληροφορίες που αναμεταδίδει η Καθημερινή “δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι δύο που συνελήφθησαν στην Ελλάδα έβλεπαν και τέτοιο υλικό.” Τέλος, κλασικά το ΣΔΗΕ ειδοποιήθηκε για τους δύο κατηγορούμενους “από τις αντίστοιχες αγγλικές αρχές“.

Advertisements

0 Responses to “Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: