Συνελήφθη 15χρονος που αναρτούσε στο Internet άσεμνες φωτογραφίες

Συνελήφθη στη Χαλκιδική από το  Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 15χρονος με την κατηγορία ότι αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών στο διαδίκτυο.

Ο ανήλικος φέρεται ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 2008 παρουσίαζε άσεμνες και προκλητικές φωτογραφίες ημίγυμνων κοριτσιών στην προσωπική του ιστοσελίδα, ενώ προέτρεπε τους επισκέπτες να του στέλνουν παρόμοιο υλικό.

Πάντως όπως αναφέρει ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος, οι περισσότερες φωτογραφήσεις έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των κοριτσιών, ενώ τα “ψηφιακά ίχνη” δείχνουν ότι από τον περασμένο Νοέμβριο ο 15χρονος διέκοψε τη λειτουργία της ιστοσελίδας.

“Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, όπου διεμένει με τους γονείς του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.”

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης μιας και δεν γνωρίζουμε πόσο ξεκάθαρο είναι το νομικό πλαίσιο στην περίπτωση αυτή, όπου δηλαδή ανήλικος δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες συνομηλίκων του, πιθανώς με τη συγκατάθεσή τους, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν αναρτημένες σε κάποιο site, καθώς και ποιες είναι οι νομικές ευθύνες των γονιών σε τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι μια τέτοια υπόθεση απασχόλησε τον ίδιο το διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

[πηγή: naftemporiki]

edit: Ως συνήθως η είδηση κατά την αναπαραγωγή της διογνώνεται. Ο ανήλικος πλέον ανήκει σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας και αναρτούσε φωτογραφίες γυμνών και όχι ημίγυμνων κοριτσιών. Φαίνεται ότι κάποιο “δημοσιογράφοι” παρασυρμένοι από τον ενθουσιασμό τους για άμεση “ενημέρωση” ξεχνούν ότι μερικές φορές οι κατηγορούμενοι ανήκουν και αυτοί σε ευαίσθητες ομάδες (π.χ. είναι ανήλικοι) και βιάζονται να προβούν σε ισχυρισμούς. Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι στην Ελλάδα όλοι είναι αθώοι μέχρι τελεσίδικης αποδείξεως του αντιθέτου.

Advertisements

0 Responses to “Συνελήφθη 15χρονος που αναρτούσε στο Internet άσεμνες φωτογραφίες”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: