Ανάρτηση στο internet στοιχείων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο θέμα της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο Internet και κατ’ επέκταση των προσωπικών στοιχείων όσων συμμετείχαν σε αυτούς.  Μάλιστα στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο e-lawyer με αφορμή την ανάρτηση πινάκων υποψηφίων για κάποια θέση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Πριν από λίγες μέρες ο ΑΣΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από το τεστ δεξιοτήτων. Ενώ μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος φορέας μας είχε συνηθίσει σε μια “υπερ-προσφορά” προσωπικών δεδομένων αφού στο όνομα, προφανώς, της διαφάνειας δημοσίευε ελεύθερα διάφορα στοιχεία όλων όσων συμμετείχαν στους διαγωνισμούς του, ακόμα και αριθμούς ταυτότητας, τώρα φαίνεται ότι επιτέλους κάτι άλλαξε. Έτσι, “μετά από σχετική συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα στοιχεία και η επίδοση όσων πέτυχαν χαμηλότερη βαθμολογία δεν δημοσιοποιούνται, αλλά μπορούν να αναζητηθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επιθέτου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους”.

Σίγουρα είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός και ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη τακτική θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και σε μελλοντικούς διαγωνισμούς. Χρειάζεται βέβαια ακόμα δουλειά, καθώς παρατηρούμε π.χ. ότι στα αποτελέσματα δίνεται και η ημερομηνία γέννησης των υποψηφίων, στοιχείο που μάλλον περιττεύει.

Advertisements

0 Responses to “Ανάρτηση στο internet στοιχείων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: