Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια (e-Security)

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου ανακοίνωσε χθες τη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια (e-Security)», που υλοποιείται από την «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης.

Η δράση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή τους. Επιχορηγεί με ποσοστό έως και 70% την υλοποίηση επενδύσεων που έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση ψηφιακών κινδύνων και απειλών εις βάρος των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της δράσης, χρηματοδοτούνται δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών για τη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας. Η ενίσχυση καταβάλλεται στην επιχείρηση μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και την πιστοποίησή της από την «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ». Η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των εγκριθέντων επενδυτικών σχεδίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την ημερομηνία έγκρισης.”

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλές σχετικές υποδομές. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την πρωτοβουλία αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisements

1 Response to “Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια (e-Security)”


  1. 1 Dimitris D April 15, 2009 at 7:27 pm

    Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μηδενική ασφάλεια, έχω βρει μέσω ανοικτού wifi κατάστημα να έχει share folder τις βάσεις δεδομένων των πελατών και των πιστωτικών τους καρτών σε Access.
    Μετά την επιδότηση πρέπει να αλλάξει ο νόμος έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να είναι υπεύθυνες για απώλειες προσωπικών δεδομένων. Πρέπει να περάσει η εποχή που αγοράζουν Η/Υ, windows, office, ecdl και τέλος.
    Η επιχορήγηση από ότι είδα είναι μια καλή ευκαιρία για τα μέλη των ελληνικών κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού να πουλήσουν υπηρεσίες μια και τα windows δεν ασφαλίζονται με τίποτα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των hacker το έχουν στόχο.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Advertisements

%d bloggers like this: