Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στη Νάουσα

Συνελήφθη 50χρονος αγρότης από τη Νάουσα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ψηφιακά του ίχνη σε ιστοσελίδες με τέτοιο περιερχόμενο. Κατά την επιτόπια έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε υπολογιστής με εικόνες και αρχεία που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία.

[πηγή: newsblog]

2 Responses to “Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στη Νάουσα”


  1. 1 Dimitris Glezos May 29, 2009 at 3:21 pm

    Είναι η παρανομία γύρω από πορνογραφία και άλλες συναφείς περιοχές αντικείμενο της OWASP? Ρωτάω γιατί δεν βλέπω τη σχέση με το Application Security, όχι για να κάνω κάποια παρατήρηση κλπ.

    Προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ το θέμα του security, αλλά ελάχιστα οι δράσεις του Μεγάλου Αδελφού πίσω από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Χωρίς καμία κακή πρόθεση,

    Δημήτρης Γλέζος

  2. 2 Kostas P. May 29, 2009 at 3:31 pm

    Στόχος του συγκεκριμένου blog δεν είναι μόνο η ανάδειξη ενδιαφέροντων θεμάτων στον τομέα του application security αλλά γενικότερα η αποτύπωση της εγχώριας ειδησεογραφίας γύρω από την ηλεκτρονική ασφάλεια, το ηλεκτρονικό έγκλημα, την προστασία της ιδιωτικότητας κλπ. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν συμφωνεί με μια αυστηρή προσέγγιση των στόχων του OWASP. Όμως, σαν τοπικό chapter επιλεξαμε το δρόμο αυτό δεδομένου ότι στην Ελλάδα το επίπεδο της ενημέρωσης και κυρίως της συνειδητοποίησης είναι πολύ χαμηλό.
    Είναι γεγονός ότι προσπαθούμε να κρατούμε κάπως τις ισορροπίες αν και πολύ συχνά η πλάστιγγα γέρνει προς τα θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος που απασχολούν την επικαιρότητα. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο πιθανώς κουράζει πολλούς (βλ. και πρόσφατο post σχετικά με τη μη δημοσίευση περιπτώσεων “αυτοκτονιών”) αλλά ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι η συγκέντρωση μιας τέτοιας πληροφορίας σε ένα blog είναι χρήσιμη για κάποιους άλλους. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ιδιαίτερα τέτοια σχόλια τα οποία και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη στο μελλοντικό μας σχεδιασμό.


Leave a comment