Επίθεση phishing με στόχο χρήστες του Gmail

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μήνυμα e-mail, γραμμένο στα Ελληνκά, που δείχνει να προέρχεται από την ομάδα διαχείρισης του Gmail και συγκεκριμένα από κάποια κυρία “Christina Terzaki”. Το e-mail αυτό καλεί τους χρήστες του Gmail να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους (username και password) επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα validationhellas.t35.com/validate.html.

Εκεί εμφανίζεται κανονικά η πρώτη σελίδα του Gmail και αν ο χρήστης βάλει κανονικά τα στοιχεία του τότε αυτόματα προωθείται στο Gmail, σα να είχε μπει κανονικά στο λογαριασμό του. Η phishing σελίδα όμως έχει υποκλέψει το συνθηματικό του το οποίο μάλιστα το αποθηκεύει σε αρχείο που είναι δημόσια διαθέσιμο!

Ήδη πολλοί έχουν πέσει θύματα της επίθεσης αυτής, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή δεδομένου ότι τα στοιχεία των θυμάτων είναι διαθέσιμα προς όλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ αντίστοιχες επιθέσεις σε τράπεζες αντιμετωπίζονται σχεδόν άμεσα, στην προκειμένη περίπτωση η επίθεση παραμένει ενεργή εδώ και μέρες. Φαίνεται ότι το ΣΔΗΕ είναι περισσότερο απασχολημένο αυτή την εποχή με την επιβεβαίωση διαφόρων επιθέσεων παρά με την αντιμετώπισή τους.

Το OWASP.gr θα ήθελε να εφιστήσει την προσοχή όλων σε τέτοιου είδους επιθέσεις και να υπενθυμίσει ότι ποτέ κανένας οργανισμός δεν θα σας ζητήσει να στείλετε προσωπικά στοιχεία μέσω e-mail ή μέσω ιστοσελίδων που θα σας υποδεινύει σε e-mail.

Advertisements

0 Responses to “Επίθεση phishing με στόχο χρήστες του Gmail”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: