Hack 4 Fame: Όταν το hacking γίνεται της μόδας

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει την εμφάνισή της μια νέα ομάδα από hackers, με την ονομασία Hack 4 Fame. Η ομάδα αυτή έχει δημοσιοποιήσει προσωπικά δεδομένα δημόσιων προσώπων, όπως ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων, κλπ. Αρχικά η δημοσιοποίηση αυτή έγινε με αποστολή e-mail σε ορισμένα site και blogs τα οποία με τη σειρά τους δημοσίευσαν το υλικό. Καθώς δε γινόταν καμία τεχνική αναφορά για τον τρόπο που αποκτήθηκε το υλικό αυτό, εύκολα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι πρόκειται περί φάρσας ή στην “καλύτερη” περίπτωση για επίθεση “εκ των έσω”. Άλλωστε η δικαιολογία περί “hacking” θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελέσει άλλοθι για κάποιον που είχε στα χέρια του το υλικό και θέλησε να το δημοσιοποιήσει.

Την περασμένη Δευτέρα όμως, η ίδια ομάδα προέβη σε αντικατάσταση της ιστοσελίδας της εφημερίδας “Το Πρώτο Θέμα“, όπου και ανάρτησε ένα δεύτερο πακέτο τέτοιων δεδομένων. Το δεύτερο αυτό χτύπημα προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση καθώς τα αρχεία περιλάμβαναν και υλικό της Νέας Δημοκρατίας. Για την ώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ακριβή προέλευση ή την εγκυρότητα του υλικού που δόθηκε, ούτε για τις τεχνικές λεπτομέρειες απόκτησής του. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει κάποια καταγγελία στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνεπώς αν διεξάγεται κάποια σχετική έρευνα.

[πηγή: in.gr]

Advertisements

8 Responses to “Hack 4 Fame: Όταν το hacking γίνεται της μόδας”


 1. 1 thanasisk October 6, 2009 at 11:27 am

  Η μεγάλη πλάκα είναι ότι η SQL injection τρύπα είναι ακόμα ανοιχτή στο εν λόγω site 🙂

 2. 2 Thiseas December 2, 2009 at 6:13 pm

  Λέτε… “Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει την εμφάνισή της μια νέα ομάδα από hackers,…”
  Από άλλα έντυπα (ηλεκτρονικά και μη) το περίμενα άλλα ΟΧΙ και από ΕΣΑΣ!
  Hackers είναι αυτοί???
  Αυτοί που κλέβουν και δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία του κόσμου είναι hackers…???
  Αυτοί είναι οι hackers δηλαδή?
  Έλεος ρε παιδιά!!
  Έλεος…
  Script kiddies είναι και μάλιστα του χειρίστου είδους!!!

 3. 3 Kostas P. December 2, 2009 at 6:30 pm

  Οι ασχολίες των “hackers” ακολουθούν τις εκάστοτε επιταγές της μόδας. Για το ποιούς ονομάζουμε “hackers” απ’ την άλλη υπάρχουν διάφορες απόψεις οι οποίες δεν ξέρω αν ακολουθούν κάποια τάση της εποχής, σίγουρα όμως είναι μια ξεχωριστή συζήτηση. Εμείς επιλέξαμε στο συγκεκριμένο post τη γενικευμένη ορολογία που χρησιμοποίησε το in.gr που ήταν και η πηγή της είδησης. Αλήθεια αν θέλατε να αναφερθείτε σε όλους όσους ασχολούνται με αυτό που λέμε “ηλεκτρονικό έγκλημα” πώς θα τους ονομάζατε;

  [Νόμιζα πάντως ότι εμμέσως πλήν σαφώς γινόταν κατανοητό από το post ότι για τους συγκεκριμένους πιστεύουμε πως ούτε καν script kiddies δεν είναι…]

 4. 4 Υπερμαγγανικό Κάλλιο January 5, 2010 at 3:03 pm

  Δεν με ενδιαφέρουν οι “Hack 4 Fame” μιας και μου φαίνονται αστεία τα κείμενα και οι παρεμβάσεις τους (πραγματικά κρίμα που δεν αξιοποιούν τις γνώσεις τους πιο εποικοδομητικά, παρά κλαίγονται, ή γράφουν εθνικιστικές π@π@ριες), αλλά παρακολουθώντας τη συζήτηση νομίζω κυριαρχεί μια αγκίλωση, όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς…

  ‘δεν είναι hackers’ λέει ο ένας, ‘ούτε καν script kiddies’ ο άλλος.

  Να θυμίσω οτι ο όρος hacker χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για να περιγράψει κάποιον που εκμεταλλεύεται υπολογιστικά συστήματα για να αποκτήσει πρόσβαση με μη νόμιμο τρόπο. Ξέρετε, υπάρχουν και άλλες ερμηνείες για τον όρο hacker, πέρα απο αυτόν του πολύ καλού και έξυπνου και περίεργου προγραμματιστή. Μη χαρίζουμε τους όρους αλλά και μην τους φοβόμαστε!

 5. 5 RE:Thiseas February 15, 2010 at 6:16 pm

  Thisea, απλα να σου θυμισω οτι ησουν (εισαι?) κατοχος ενως website οπου υποστηριζε αυτα που κατακρινεις. Δηλαδη, υπηρχε συγκεκριμενο section για δημοσιευσεις απο hacks σε διαφορα site χωρις καμοια ουσια.

 6. 6 Thiseas February 16, 2010 at 9:05 pm

  Λυπάμαι πάρα πολύ αν νομίζεις οτι το site μας συνηγορεί ή / και επιδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες.
  Πραγματικά με προβληματίζεις όμως, διότι η κριτική σου δεν δείχνει κακόπιστη…
  Ίσως ήταν λάθος μας ο τρόπος που δείξαμε κάποια πράγματα προς τα έξω. Παρ’ όλα αυτά ένα ποτήρι με μισό νερό άλλοι το βλέπουν μισοάδειο κι άλλοι μισογεμάτο.
  Να ξέρεις όμως οτι κάθε, μα κάθε αναφορά μας είχε πρώτα ενημερώσει τους διαχειριστές.
  Επίσης, για τους h4f δεν στέκομαι στην υποβόσκουσα ιδεολογία τους. Άλλοστε ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Εγώ είμαι ένα τίποτα για να μπορέσω να τους κρίνω σε αυτόν τον τομέα. Αυτό που με ενοχλεί είναι 2 πράγματα:
  1. Χρησιμοποίησαν την λέξη hacker για τέτοιου είδους ενέργειες, δίνοντας την χαριστική βολή στην έννοια του τι ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη.
  2. Δημοσιοποίησαν προσωπικά στοιχεία ανθρώπων που δεν τους έφταιξαν σε τίποτε και (θεωρώ) ούτε τους πείραξαν. Τουλάχιστον οι περισσότεροι.
  Γενικά οι κινήσεις τους δείχνουν υπέρμετρο φανατισμό. Φανατισμό που υλοποίησαν με το άλλοθι ενός hacker, θυσιάζοντας για άλλη μια φορά το όνομα αυτό στον βωμό των media, παίζοντας ΚΑΛΑ το παιχνίδι τους και συντηρώντας το αδηγφάγο αυτό τέρας!


 1. 1 Η Αστυνομία θα προσλάβει “χάκερς”… « OWASP Greek Chapter Trackback on December 23, 2009 at 4:50 pm
 2. 2 Hack 4 Fame: Η επιστροφή « OWASP Greek Chapter Trackback on February 12, 2010 at 2:39 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: