Επίθεση στην ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη

Στις 27/9/2009 εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της κας Λούκας Κατσέλη υποτιθέμενη ανακοίνωση της σχετικά με τη σύλληψη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Τη επόμενη ημέρα η κα Κατσέλη με νεώτερη ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της διευκρίνησε ότι η δήλωση δεν προήλθε από την ίδια αλλά ήταν “προϊόν κακόβουλης επίθεσης”. Ταυτόχρονα υπέβαλε καταγγελία στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο επιβεβαίωσε ότι το site υπέστη επίθεση και διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΗΕ:

“Οι χάκερς χρησιμοποίησαν διακομιστές, που έχουν έδρα στις ΗΠΑ, μέσω των οποίων εισέβαλαν στην ιστοσελίδα της κας Κατσέλη. Η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και την Ιντερπόλ, σε συνεργασία με τις οποίες συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τις απογευματινές ώρες της 26 Σεπτεμβρίου 2009 άρχισαν προσπάθειες αγνώστων για την απόκτηση πρόσβασης στη διαχείριση της ιστοσελίδας, που διατηρεί η υποψήφια βουλευτής με διεύθυνση loukakatseli.gr.

Την επόμενη μέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2009, και από τις 22:28 έως 22:50, οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός από τους διαχειριστές της παραπάνω ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς, εισέβαλαν στην ιστοσελίδα και ανάρτησαν το επίμαχο κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα στις 22:49 στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org.”

[πηγή: TVXS.gr]

Advertisements

0 Responses to “Επίθεση στην ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: