Πρόσφατα ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο blog για το τι εννοούμε όταν λέμε “χάκερ”. Σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μάλλον δίνει μια νέα διάσταση στον όρο αφού προανήγγειλε ότι:
«Καταργείται το απολίθωμα που λέγεται Ασφάλεια Αττικής και φτιάχνουμε πανελλήνια υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, με πρόσληψη 100 αστυνομικών ειδικών καθηκόντων, οικονομολόγων, χάκερς κ.ά.»
Σίγουρα το Τμήμα χρειάζεται αναμόρφωση, όπως άλλωστε και το ΣΔΗΕ. Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι αρμόδιοι, ποιοί και πώς θα στελεχώσουν τις θέσεις αυτές (εδώ υπάρχει και ένα ερώτημα σχετικά με το αν γνωρίζουν οι αρμόδιοι τι κόσμο θέλουν και τι είναι τέλος πάντων ένας χάκερ), ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, και κυρίως, αποτελέσματα πέραν των αποτροπών αυτοκτονιών.
Καλή τύχη με την πρόσληψη…
Είδατε την προκύρηξη?
Click to access 18012010_prok_eid_kat.pdf
Το όλο θέμα είναι για γέλια. Η αστυνομία προφανώς ενδιαφέρεται να προσλάβει “νέα παλικάρια” – αν είσαστε ανω των 32 δυστυχώς η αιτησή σας θα αποριφθει. Εκτός κι αν είστε ήδη αστυνομικός! Σ’αυτή την περίπτωση σας επιτρέπετε να κάνετε αίτηση ακόμα κι αν είστε ετών 40.
Στην Αγγλία οι εταιρίες βλέπουν το age discrimination πολύ σοβάρα – καμία αίτηση δεν απορίπτεται με βάση την ηλικία, κι αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι λόγος για μήνυση.
Η όλη προκύρηξη έχει έκταση 26 σελίδες, και απαιτεί τη γνωστή από το δημόσιο, εξωφρενική ποσότητα δικαιολογητικών και λοιπής χαρτούρας καταφέρνοντας – φυσικά – να ξενίσει οποιοδήποτε σοβαρό επαγγελματία ίσως θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για ένα τετοιο πόστο.
Φαντάζομαι υπάρχουν πολλά ακόμα μαργαριτάρια στο εν λόγω σύγγραμα – προσωπικά δε θα σπαταλήσω άλλο χρόνο.
Παταγώδης αποτυχία – για ακόμα μία φορά – από την Ελληνική Αστυνομία.
To θέμα έχει και άλλες παραμέτρους. Π.χ. απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που το δημόσιο ζητάει συγκεκριμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στην ασφάλεια. Κανείς βέβαια δεν ξέρει γιατί και με ποιο σκεπτικό ζητάει αυτές τις πιστοποιήσεις και όχι κάποιες άλλες, ούτε φυσικά μας λέει που μπορούμε να τις αποκτήσουμε.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ιστορικό με πιστοποιήσεις σε άλλους τομείς, π.χ. Cisco. Θα επανέλθουμε όμως στο θέμα με νεώτερο και αναλυτικότερο post.
To pdf me thn prokyrhksh leei kapou sigkerkimena gia itsec ?
an mporei kapoios na mou pei thn selida? to anoiksa kai varethika – nomiza oti diavaza to suntagma tou kratous.
Δείτε και αυτό:
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=387
goodyear εν συντομία ζητάει digital forensic experts και μιλάει για διάφορες πιστοποιήσεις τύπου CISSP, CISA, CEH κλπ.
@Στέλιος Τίγκας
Έχεις δίκιο για το age discrimination αλλά θα συμφωνήσω με τον @Kostas.P για το ότι είναι η πρώτη φορά που το δημόσιο ζητάει συγκεκριμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στην ασφάλεια και αυτό ειναι σίγουρα ένα καλό πρώτο βήμα.
Bonus: Τα μαργαριτάρια θα τα βρεις στην ενότητα των νοσημάτων. Αν έχεις “γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσο” είσαι out! LOL
Α και κατι αλλο. Οι σοβαροι επαγγελματιες άνω των 32 δεν ενδιαφερονται για ποστο στην ΕΛ.ΑΣ.